Meh JAna PeNdapataN.

Buat duit lumayan, tanpa modal, HANYA Loggin di FACEBOOK ataupun TWITTER! Setiap klik dibayar RM0.20 hingga RM0.40! Daftar di sini [ChurpChurp]
Ruangan Iklan


JaLAn- JalAn PoKAn RoMpin, BAhau N9 - OleH DikYai..

Oleh: Muhamad Haffiz | Labels: | Date: 3/14/10 | 2 KoMEn

Name: jalal
Email: dikyai@yahoo.com
Subject: den nak cito gak

Message: satu hari tiga orang sahabat yang nama meraka Awak bin Piatu, Gila bin Yatim dan Gaduh bin Haram pergi berjalan2 di pekan Rompin.hahahaha.. belasah yo rumpin tu. Dan mereka pun merayau-rayau ke kedai moto, kedai baju, dan macam-macam kedai kat rompin tu kecuali kedai jahit Kim Fah sebab mereka dah habis sekolah nak tempah seluar sekolah yang bawahnya nak 24, pattern jeans, jahit tepi mau tulang, poket belakang malboro atau batman, butang mau besi punya tapi deposit RM 10 je. hahaha sume tu jadi kenangan je. sambung citer balik. Semasa ushar baju kat kedai baju dekat-dekat kedai modenas tu,mereka pun berpecah sebab masing-masing nak ushar awek -awek yang ada kat kedai tu. Tak kira la yang keje kat situ ke, yang beli baju ke, mereka nak try secara individu. Meraka dah plan dapat ke tak aweks, kul 4 mesti ngeteh kat kedai cendol Mak Nab kat bus stop tu. Kira bukan ngeteh r, ngendol sebab minum cendol bukan teh. Setelah pukul 4 petang, masing-masing pun pergi ke kedai cendol Mak Nab. Awak dah sampai lepas tu Gila pun sampai. tunggu punya tunggu Gaduh tak sampai. Mereka berdua dah letih tunggu sampai Mak Nab jeling-jeling sebab nak tutup kedai. Tepat jam 8 malam, mereka pun membuat keputusan membuat laporan polis. Lalu mereka pun pergi ke balai polis dan membuat laporan kepada Inspektor Wahab @ Inspektor Sahab.

Awak : Assalamua'laikom.
Wahab : Waa'laikomsalam.Ada apa-apa yang boleh saya bantu.
Gila : Ada-ada. Tolong kami bantu kami anak-anak yatim piatu.
Wahab : Mintak kerjasma ya. Tolong serius ya. Ini balai polis bukan gelanggang raja lawak. Tolong keluar, tunggu d luar. Saya tak suka lawyer buruk.
Gila : Betul la tok, Saya anak Yatim dan kawan saya ni anak Piatu. Betul betul betul.Tadi kata nak tolong tapi suruh keluar pulak.
Wahab : Keluar sekarang!!!
Gila : Yela yela.
Wahab : Gila ke kawan awak tu?
Awak : Memang dia Gila.
Wahab : Betul??
Awak : Betul la dia Gila.
Wahab : Kenapa awak kawan dengan dia?
Awak : Apa masalahnya??
Wahab : Aik?? dah dah. kita mulakan laporan.
Awak : Baik tok.
Wahab : Siapa nama awak?
Awak : Awak.
Wahab : Siapa nama awak?
Awak : Awak.
Wahab : Siapa nama awak?
Awak : Awak lah !!!
Wahab : Arghhhhh!!!!! betul-betul lah.
Awak : Kenapa. tok tanya saya jawab. tu pun nak marah.
Wahab : Siapa nama awak?
Awak : Awak.
Wahab : Hei!! Awak ni gile ke????
Awak : Tak lah. Gila kat luar. tok yang suruh dia tunggu kat luar tadi.
Wahab : Awak dengan kawan awak tu sama je gila.
Awak : Tak, saya Awak dia yang Gila.
Wahab : He!! Awak ni nak cari gaduh ke???
Awak : Belum cerita lagi dah tau nak cari Gaduh. Tok dah jumpa Gaduh ker???
Wahab : Apo kono eh jang???
Awak : Tolong la saya cari Gaduh.
Wahab : Arghh!!! Tak dapek den nak nolong do!!!
Awak : kalau macam ni baik den mintak tolong Dr. Rama.
Wahab : Setuju. Poie copek.


________________________________________________________

mR.m --> sAPO pONAH g rOMpIN tAU la yO pELAKOn pELaKOn NI.. HUHU..


2 comments:

iEn said...

ni citer betul ker?

iEn said...

Ni citer betul ker ?

Post a Comment

Anda bolehlah memberi sebarang komen,menghantar berita dan apa2 jua maklumat pun.Sekiranya anda tiada akaun blogger dan Email. Anda juga boleh menghantar komen kepada kami dengan tick kan pada "Anonymous"

 
2009 - 2013 Mr.M Corp. All rights reserved | Powered By: Blogger | Design By: Ein AND Mr.M | Best View: Firefox / IE8 | Resolution: 1440x900px